Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2012

Έλενα Παπαρίζου Διαφήμιση ΗΒΗ


Το νέο διαφημιστικό της ΗΒΗ με την Έλενα Παπαρίζου. Το concept και την καμπάνια "Φέρσου Φυσικά" εμπνεύστηκε η διαφημιστική εταιρεία LOWE Athens που έχει και τον λογαριασμό του brand.
Η συγκεκριμένη διαφήμιση της ΗΒΗ προορίζεται κυρίως για το νεανικό κοινό που τους αρέσει να καταναλώνουν 
αναψυκτικά ή πορτοκαλάδες.Η ΗΒΗ χωρίζεται σε δυο κατηγορίες,στην  ΗΒΗ Πορτοκαλάδα (Κόκκινη) με ανθρακικό  και στην ΗΒΗ Πορτοκαλάδα (Μπλε) χωρίς ανθρακικό έτσι κάνει τους καταναλωτές της να μπόρουν να επιλέξουν ανάλογα με την προτίμηση τους.
Στην αρχή του σποτ μας μιλάει ο αφηγητής της διαφήμισης μας μίλαει για ένα αηδόνι και μας λέει ότι είναι από τα αγαπημένα της ελλάδας και ότι έχει συνδέσει το όνομα του με πολούς μύθους ,θρύλλους και παραδόσεις.Ταυτόχρονα που μας μιλάει για όλα αυτά βλέπουμε την πρωταγωνίστρια της διαφήμισης την <Έλενα Παπαρίζου> να κάνει δίαφορα σατηρίκα και διασκεδάστηκα πράγματα όπως να χωρεύει σαν πουλί και να χοροπηδάει που μας κάνουν να γελάμε και έτσι κάνει την διαφήμιση να γίνεται διασκεδάστικη.Αν παρατηρήσουμε
από την αρχή μεχρι και το τέλος της δοαφήμισης ακούγεται μία από τις επιτυχίες της και στο  στο 20sec μόλις σταματάει ο αφηγητής να μιλάει η ένταση του κομματιού δυναμώνει.Εκείνη την στιγμή βλέπουμε την Έλενα να κρατάει μιά ΗΒΗ στα χέρια της,να την κουνάει και αυτή να ξεχιλίζει και να δείχνει ότι το διασκεδάζει τόσο πόλυ.
Επίσης η  απόλαυση που νιώθει όταν ανοίγει και πίνει την ΗΒΗ φαίνεται στο βλέμμα της.Ακόμα μέσα στο σποτ παρατηρούμε ότι  εμφανίζεται απόσπασμα από το βίντεοκλίπ του τραγουδιού.
Το σποτάκι διαρκεί 31 sec και η μόνη ομιλία που υπάρχει είναι του αφηγητή.Προς το τέλος  του σποτ εμφανίζεται το λογότυπο της εταιρείας αλλά και το γνωστότατο πλέον σλόγκαν σε όλους :< Ηβη φέρσου φυσικά>.
Όλο αυτό μας δείχνει ένα όμορφο και διασκεδάστικο σκηνικό χωρίς περιττά στοιχεία που να μας παραπέμπουν σε κάτι μεγάλο και περίπλοκο.

 Ηβη φέρσου φυσικά!!!

Σάββατο 29 Δεκεμβρίου 2012

2006 ΜΕΛΙΣΣΑ - O ΜΑΚΑΡΟΝΑΣ


H συγκεκριμένη διαφήμιση προσδιορίζεται κυρίως για το  κοινό το οποίο είναι λάτρεις των μακαρονάδων,δηλαδή λεγόμενοι  και ως μακαρονάδες.Το όνομα «Μέλισσα» δόθηκε στα προϊόντα ζυμαρικών από τον Αλέξανδρο Κίκιζα το 1947, έχοντας ως πηγή έμπνευσης την εργατική και περήφανη μέλισσα.Από τότε, η Μέλισσα, αγαπήθηκε από το καταναλωτικό κοινό, για την υψηλή και πάντα σταθερή ποιότητα των ζυμαρικών της, τη συσκευασία της, τις καλές τιμές, τις προσφορές, την μεγάλη της γκάμα , τις διαφημίσεις της, το σλογκαν των απανταχού μακαρονάδων,  καθώς και για την συνεχή εξέλιξη της μάρκας και διείσδυση σε νέες κατηγορίες.Οι συνεχείς επενδύσεις σε νεες τεχνολογίες και στα πιο εξελιγμένα μηχανήματα, οι  αυστηροί έλεγχοι και το σιτάρι του Θεσσαλικού κάμπου ως πρώτη ύλη, είναι οι πιο σημαντικοί συντελεστές για την άριστη ποιότητα των ζυμαρικών Μέλισσα.
Στο σποτάκι, μας εμφανίζεται γνωστός τηλεπαρουσιαστής καθημερινής εκμπομπής ,ο όποιος διαβάζοντας μία περίεργη συσνταγή σηκώνεται και ανοίγει το ντουλάπι της κουζίνας του και μας λέει ότι κάποιος πρέπει να μας ανοίξει τα μάτια, και με αύτο μας παρουσίαζει τα μακαρόνια Mellisa .Έτσι μας βοηθάει να φτιάξουμε μία απολαυστική μακαρονάδα με πλούσια κόκκινη σάλτσα και φρεσκοτριμένο τυράκι.  
Το σποτ διαρκεί 29sec και υπάρχει μόνο μονόλογος από την αρχή μέχρι και το τέλος και το μύνημα που εμφανίζεται εδώ είναι μύνημα σκληρού περιεχομένου διότι είναι κατανοητό από την αρχή τι θέλει να μας παρουσιαστεί . Τέλος μας εμφανίζεται και το σλόγκαν της επιχείρηση <Μέλλισα η μακαρονάδα των μακαρονάδων>.
Τέλος γνωρίζουμε ότι  το σύμβολο ποιότητας την εργατική μέλισσα έβαλαν τις βάσεις για να είναι σήμερα τα μακαρόνια Μέλισσα<Η γεύση που Αγαπούν Γενιές Ελλήνων Μακαρονάδων>.

Πέμπτη 27 Δεκεμβρίου 2012

ION Sokofreta


Η συγκεκριμένη διαφήμιση προορίζεται κυρίως για το νεανικό κοινό που καταναλώνουν με μεγάλη ευχαρίστηση σοκοφρέτες.

Η σοκοφρέτα ΙΟΝ όπως γνωρίζουμε είναι η αγαπημένη μας τραγανή γκοφρέτα με αυθεντική σοκολάτα γάλακτος ΙΟΝ που λατρεύεται χρόνια τώρα από μικρούς και μεγάλους ενώνει τις δυνάμεις της με το Χαμόγελο του Παιδιού και δημιουργεί το σοκο-action, μια δράση που καλεί όλους τους σοκο-φίλους να μοιράσουν Χαμόγελα στα παιδιά που έχουν ανάγκη!

Στο σποτάκι, μας παρουσιάζεται μία κόπελα που πηγαίναι βόλτα στο πάρκο το μωρό της τραγουδώντας του και το μωρό της είναι μία σοκοφρέτα ΙΟΝ και της λέει πως έχει μεγαλώσει έτσι.Μαζί με την κόπελα τραγουδάνε και άλλα άτομα μαζί της και όλοι είναι μές την ευτυχία.Την σοκοφρέτα στο μεγάλωμα της υποτίθεται την παρομοιάζει με ένα κοριτσάκι  το οποίο τρέχει ανέμελο και μετά κατα μαγείας  από δίπλα του εμφανίζεται το ίδιο σε μεγαλύτερη ηλικία.
Το σποτ διαρκεί 16 sec και δεν υπάρχει διάλογος παρά μόνο τραγούδι με λόγια και συμμετέχουν όλα τα άτομα που είναι στο γύρισμα.Μετά το τέλος του σποτ εμφανίζεται το λογότυπο της εταιρείας αλλά και το γνωστότατο πλέον σλόγκαν σε όλους:<σοκοφρετα ΙΟΝ απόλαυση μακράς διαρκείας>.Αυτό το διακρίνουμε και μέσα από το τραγούδι της σοκοφρέτας ΙΟΝ στο 14sec του σποτ.Επίσης μαζί  μας παρουσιάζεται και δεύτερο προιόν της ίδιας εταιρείας , η καινούργια σοκοφρέτα ΙΟΝ  με αμύγδαλο.
Η διαφήμιση μέσα της περιέχει  μύνημα σκλήρου περιεχομένου διότι είναι εύκολα κατανοητό και ξεκάθαρο από την αρχή για πιο προιόν θέλει να μας μιλήσει και μας παραπέμπει σε ένα όμορφο και απλό σκηνικό χωρίς περιττά στοιχεία.
<Σοκοφρέτα ΙΟΝ απόλαυση μακράς διαρκείας!!!>

Τετάρτη 26 Δεκεμβρίου 2012

BIC Touch καλσόν



H συγκεκριμένη διαφήμιση απευθύνεται σε γυναίκες που προσπαθούν να προβάλουν την θυληκότητα τους αφήνοντας ακάλυπτα τα πόδια τους φορόντας μόνο ένα  BIC Touch καλσόν.
Γενικά γνωρίζουμε ότι το νέο brand BiC Touch δημιουργεί μια νέα σειρά καλσόν στην αγορά.Έπειτα από 30 χρόνια εμπειρίας στην αγορά των καλσόν, η BiC δημιούργησε τη νέα συλλογή, προσαρμοσμένη απόλυτα στο χαρακτήρα και τις ανάγκες της καθημερινότητάς της.

 Με καλσόν εξαιρετικής ποιότητας και τεχνολογίας ραφής που ξεκινούν από τα 10 Den και φτάνουν ακόμη και τα 90 Den, το καλσόν BiC Touch θα γίνει ένα από τα αξεσουάρ του φετινού χειμώνα.

Η νέα συλλογή με τη χαρακτηριστική συσκευασία με τα πολύχρωμα splash, βρίσκεται σε ένα δίκτυο σημείων πώλησης, στο οποίο συμπεριλαμβάνονται μεγάλες αλυσίδες super markets και η αλυσίδα καταστημάτων Hondos Center σε όλη την Ελλάδα.
Στο σποτάκι λοιπόν βλέπουμε απλός 2 γυναικεία πόδια να πηγαινοέρχονται  και να παίρνουν δίαφορες στάσεις, και  είναι καλυμένα μόνο με το.καλσόν BiC Touch.Η κοπέλα στην συγκεκριμένη  διαφήμιση δεν φαίνεται καν απλά μόνο τα πόδια της και δεν μπορούμε να γνωρίζουμε τι φοράει πιο πάνω.
Το σποτ διαρκεί 14sec (αρκετά λίγο)ενώ δεν υπάρχει καθόλου ομιλία παρα μόνο μουσική χωρίς λόγια. Προς το τέλος του σποτ εμφανίζεται το λογότυπο της εταιρείας στα 12sec  και 1 sec πριν  εμφανίζονται κατά σειρά τα είδη καλσόν που έχει βγάλει αυτή η σειρά καλσόν.
Το λογότυπο της της εταιρείας μας εκτός ότι το βλέπουμε μας το αναφέρει μία κοπέλα και σε αυτό μομάχα βλέπουμε ότι υπάρχει φωνή.
Επίσης παρατηρούμε ότι αυτή η διαφήμιση εμπεριέχει μέσα της σκληρού περιβλήματος μύνημα διότι το μύνημα που θέλει να παρουσιάσει σε εμάς είναι απόλητα  κατανοητό από την αρχή και λογικό.



Τρίτη 25 Δεκεμβρίου 2012

JOIN σοκολάτα ΙΟΝ (Έρωτας)


H συγκεκριμένη διαφήμιση προσδιορίζεται κυρίως για το νεανικό κοινό το όποιο καταναλώνει με μεγάλη ευχαρίστηση σοκολάτα ,αλλά εκτός από αυτό γνωρίζουμε ότι πολλοί ψυχολόγοι, θεωρούν ότι η σοκολάτα είναι ως ένα συναισθηματικό υποκατάστατο για την έλλειψη αγάπης,το οποίο ως ένα μεγάλο βαθμό είναι αληθές. Φαίνεται πλέον, πως υπάρχει μια πολύ καλή βιοχημική εξήγηση για την επιθυμία για σοκολάτα, για αυτούς που έχουν πληγωθεί συναισθηματικά. Σε καταστάσεις ευφορίας, όπως όταν κάποιος είναι ερωτευμένος, μέσω του εγκεφάλου εκκρίνεται μια ουσία στο σάλιο, η φαινυλαθυλαμίνη, η οποία έχει δομή παρόμοια με τις αμφεταμίνες.Επομένως, η σοκολάτα που θεωρείται πως προκαλεί την έκκριση της συγκεκριμένης ουσίας θεωρείται και ο λόγος για την ακατάπαυστη επιθυμία για σοκολάτα από πληγωμένους συναισθηματικά ερωτευμένους.
Στο σποτάκι, μας εμφανίζεται μία κοπέλα που έχει φάει τρομερό κόλλημα με τον πρώην της και ψάχνοντας το κουτάκι με τις αναμνήσεις της βρίσκει διάφορα αντικείμενα του, που της τον θυμίζουν.Οπότε συνέχεια αναφέρεται το όνομα Κώστας μέχρι που εμφανίζετασι μπροστά της ο θεός του έρωτα και της λέέι να ετοιμαστεί να φάει καινούργιο κόλλημα με την καινούργια JOIN σοκολάτα ΙΟΝ  όπου το βλέπουμε στα 17sec.Τέλος το πιο αστείο είναι ότι ξεκόλλησε με τον Κώστα και κόλλησε με την Join.
Το σποτ διαρκεί 36sec και υπάρχει διάλογος στο σημείο που εμφανίζεται ο θεός του έρωτα.Μετά το τέλος του σπότ   εμφανίζεται το λογότυπο της εταιρείας <ΙΟΝ για πάντα>.Τραγούδι στην διαφήμιση έχει σε ένα σημείο πάρα πολύ λίγο αλλά έχει πολύ μονόλογο και λίγο διάλογο.
Επίσης το τι περιέχει η σοκολάτα μέσα μας προβάλεται στο 23 sec αναφέροντας σε (σοκολάτα γάλακτος με ξεροψημένη τραγανή βάφλα με κομμάτια καραμέλα και ολόκληρα αμύγδαλα και μπισκότο) απόλαυση για τους λάτρεις της σοκολάτας.
Ένα απλό, λυτό και παραμυθένιο σκηνικό το οποίο μας παραμπέμπει στην απλότητα και σε κάτι παραμυθένιο με την εμφάνιση του έρωτα. Με λίγα λόγια αυτό το προιόν μας κάνει να τρώμε κόλλημα μαζί του.

Δευτέρα 24 Δεκεμβρίου 2012

Bietes - every day all cotton



Η συγκεκριμένη διαφήμιση απευθύνεται σε γυναίκες ηλικίας 12 με 13 χρονών και άνω κατά την διάρκεια της έμμηνος ρύση τους και τους υπόσχεται  πιο υγιεινή προστασία 100%.Το μύνημα εδώ είναι σε μορφή σκλήρου περιβλήματος διότι το μύνημα που προσπαθεί να μας περάσει αυτή η  διαφήμιση είναι κατανόητο σε όλους από το πρώτο κιόλας δευτερόλεπτο προβολής  της διαφήμισης και κυρίως εστιάζει σε μία συματική σωματική λειτουργία κάθε γυναίκας.
Η διάρκεια της συγκεκριμένης διαφήμισης είναι 18 sec και το σλόγκαν της ξεκινάει από τα 10 sec μόλις αλλά παρατηρούμε ότι απο την αρχή είναι ξεκάθαρο για το τι θέλει να μας προβάλει.
Στην διαφήμιση λοιπόν  μας παρακολουθούμε μία νεαρή κοπέλα που προσπαθεί να μας πείσει με βάση την δική της προσωπική της εμπειρία  αφού όπως μας λέει έχει δοκιμάσει το  σερβιετάκι  every day all cottonοn και μας λέει με σιγουριά ότι δεν θα ξανά φορέσει κάποιο άλλο παρά μόνο αυτό.
Επίσης μας τονίζετε σε όλη την διαφήμιση την βαμβακερότητα του είναι και με βάσει αυτό μας περνάει και εύκολα  την αίσθηση προστασίας και της σιγουριάς που έχουμε όταν το φοράμε και τα ανθεκτικά φακελάκια στα οποία τα έχουν τοποθετήσει το κάθε ένα ξεχωριστά για την προστασία από διάφορα μικρόβια μέχρι την χρησιμοποίηση τους .
Τέλος μας προβάλλεται με την λήξη του σποτ το σλόγκαν της διαφήμισης <<Every day all cotton  το μόνο σερβιετάκι με βαμβακερό κάλυμμα σε ανθεκτικά φακελάκια με υγιεινή προστασία 100%>>

Σάββατο 24 Νοεμβρίου 2012

Lacta Popcorn Snax & Lacta Crispy



Η συγκεκριμένη διαφήμιση έχει ξεκινήσει να παίζεται στους τηλεοπτικούς μας δέκτες
τον τελευταίο καιρό και ο κύριος στόχος της είναι να τονίσει την προσήλωση και την
 εμπιστοσύνη των καταναλωτών στο προϊόν lacta Popcorn & Lacta Crispy  συγκεκρι-
μένα .Απευθύνετε στους λάτρεις της σοκολάτας lactas και γενικότερα στο καταναλωτικό
κοινό που στου αρέσει η σοκολάτα γενικότερα.Η διάρκειά της συγκεκριμένης διαφήμισης είναι 21 sec και δεν περιέχει κείμενο , παρά μόνο το σλόγκαν της που είναι η συνηθισμένη φράση σε κάθε διαφήμιση της lactas <Lacta το πιο γλυκό κομμάτι της ζωής μας> στα τελευταία δευτερόλεπτα της διαφήμισης.
Η διαφήμιση έχει αν κάνει λοιπόν με το καινούριο προϊόν της lactas που τώρα πλέον συνδυάζει 2 προϊόντα (γεύσεις) σε ένα προϊόν,δηλαδή πιο αναλυτικά  σοκολάτα με popcorn και ο συνδυασμός που μας αναφέρει είναι εκπληκτικός.Και το συνδυάζουν
τόσο καλά στο video γιατί από ότι παρατηρούμε φαίνεται να σκάει το η συσκευασία και να πετάγονται τα popcorn βουτηγμένα στην σοκολάτα lacta και να σχηματίζουν μία καρδιά τριγύρω από το σακουλάκι. Φαίνεται πραγματικά σαν να ετοιμάζουν popcorn  μέσα σε μία κατσαρόλα
.Πολύ καλό φτιαγμένη και επιτυχημένη διαφήμιση πάντως.Και τέλος το τραγούδι που
χρησιμοποιούν και σε αυτή την διαφήμιση της σοκολάτας lactas  είναι το ίδιο τραγούδι
που παίζεται κάθε φορά στις διαφημίσεις της συγκεκριμένης σοκολάτας.




Κυριακή 18 Νοεμβρίου 2012

Σάλος με πορνό στην διαφήμιση JUMBO για παιδιά (video).


Σάλος με πορνό στην διαφήμιση JUMBO για παιδιά  (video).

Οργή εκφράζουν πολλοί γονείς για την παιδική διαφήμιση του
καταστήματος JUMBO που παίζει σε όλα τα  ραδιόφωνα της
 Ελλάδας και   αναφέρει μέσα στην διαφήμιση του την  την λέξη
 ΠΟΡΝΟ . Λίγη προσοχή δεν βλάπτει λίγο από τους  διαφημιστές
μιας τέτοιας ας το πούμε( διαφήμισης) που ενώ γνωρίζουν πολύ καλά
 ότι απευθύνονται περισσότερο σε παιδιά και γενικά σε  νεαρές ηλικίες,
το παραμέλησαν μάλλον εντελώς και το μόνο που σκέφτηκαν είναι να 
 φτιάξουν και να προβάλουν μια τέτοια  διαφήμιση μόνο και μόνο για να
 την κάνουν κάπως επιτυχημένη και αποδοτική  γενικά στο κοινό
 ανεξαρτήτως ηλικίας.Καταφέρνοντας λοιπόν μονάχα να εξόργιση τις
μητέρες κυρίως όπως διάβασα και σε σχόλια στο fb, γιατί το θέμα πήρε
μεγάλες διαστάσεις αντί να ενθαρρύνει τους μελλοντικούς πελάτες του το
JUMBO τους αποθάρρυνε εντελώς και τους έκανε εξοργίζονται.
Με λίγα λόγια όταν ένας διαφημιστής αποφασίζει να φτιάξει μια διαφήμιση 
πρώτα θα δει σε τι κοινό απευθύνεται και μετά θα κοιτάξει τι διαλεκτό
 θα ακολουθήσει.








Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2012

ION Sokolata Zevgari

                 

ΊΟΝ αμυγδάλου :η πρώτη σου αγάπη και παντοτινή

Αυτή η φράση μας έχει μείνει στο μυαλό γενικά κάθε φορά  που βλέπουμε
διαφήμιση σοκολάτας.
Άσχετα σαν σοκολάτα πραγματικά τα σπάει η ION,ενώ η διαφήμιση της παρόλο 
που είναι ρομαντική δεν πιστεύω ότι κάποιος θα χαίρεται να την βλέπει να
παίζεται συνεχώς στους δέκτες της  τηλεόρασης του.
Έκτος από αυτό παρακολουθώντας την διαφήμιση και φτάνοντας στο σημείο
που αρχίζουν οι ερωτήσεις ανάμεσα τους πιστεύω ότι οι περισσότεροι θα 
αναρωτιούνται τι ερωτήσεις είναι αυτές. 
Μ'αγαπάς;;;;
Για πάντα !!!
Δεν μπορεί!!
Μπορεί!!!
Βασικά με αυτές τις ερωτήσεις μας κάνει οι κοπέλα να πιστέψουμε ότι δεν μπορεί να καταλάβει τα αυτονόητα, ότι αγόρι της προφανώς και την αγαπάει!!Επαλήθευση θέλει μάλλον να κάνει τρέχοντας ανέμελη μέσα στον κόσμο .Και εκτός από όλα αυτά έχω να τονίσω ότι όποιος και να την δει αυτή την διαφήμιση μπαίνει σε φθινοπωρινό κλήμα αφού μόλις βγαίνει προς τα έξω η κοπέλα αρχίζουν να πέφτουν τόσα φύλλα από παντού.Δεν καταλαβαίνω που κολλάει όλο αυτό το σκηνικό όμως.
Τέλος η διαφήμιση με όλο αυτό το σκηνικό μέσα της προσπαθεί να μας προβάλει το μήνυμα ότι
¨ ΆΝΕΤΑ ΤΑ ΜΠΟΡΕΙΣ ΄΄ όλα ΌΤΑΝ ΤΗΝ ΓΕΥΤΗΣ ΄΄(μια σοκολάτα ΊΟΝ).